Sharing Madnip

WARNING !!! HAVE ADVERSTISEMENT !!!

SHARING MADNIP

Friday, September 10, 2010

Raya edisi MadNip. dan keluarga

Segala nya bermula dengan pagi tepat jam 12 tengah malam . Apa lagi bro , meriam laa .



video


apa macam ? mau mampuih tak tengok video tu . haha ..

Abih kena marah , kitaorang pun masuk la rumah . Kang Madam Besar marah , pe pon tak dapat ... Semua dah ready nak tidur , aku pulak tak boleh nak tidur , terlebih happy kot . hahha . Selamat ada kezen , teman aku sampai kol 3.30 . hahhaa . Sampai lupa nak tidur siot . tah pe2 ..

Pagi Raya ... !!!
Bangun awal ni !! semangat nak raya . hahahaa . siap nyanyi lagu raya lagi duk dalam toilet , sampai mak sound , hahahaha .. Baju Raya kaler hitam sudah siap di iron . pe lagi , pakai aaaaa , waaaaaaaaaaaa lawa lawa . hahaahaha .. Jom woii , kita p solah raya , jom .. ( konon nak tunjuk yg aku tengah semangat la ) .. Sampai kat masjid . wowowowwow , smua baju baru , ada yang bau kedai lagi , hahahaha . Start solah raya pukul 9 pagi . bilal pon panggil makmum get ready . pe lagi , aku p sampai depan ( depan sikit je ) .. Lepas solah , rasa mengantuk gila .. aku pon tertidur kejap , then ada pakcik sebelah aku ni baik nyaa yang amat , gerak aku penuh sopan . syok2 . " dik bangun dik , khutbah dah nak abih ni , orang dah nak abih baca doa dah " .. lepas tu kitaorang bersalam salaman . aku pun salam dengan pakcik tu , tiba tiba mulut aku ter ucap "selamat hari raya pakcik" ... haaaaaaaaaaaa , so sweett . hahaha .. Then aku cepat pegi kat keta , tak sabaq nak balik dapat duit raya . hahaaa ..

Sampai je umah tok , di mula kan dengan mak , abah takde time tu , keja .. mak kasi duit , tak tengok pon ada berapa duit , sebab aku jenis tak suka tengok awai awai .. sampai sekarang tak bukak lagi sampul tu . hahha .. lepas tu mak ngah , pak ngah , mak lang , pak lang , mak teh , tok , tokwan , kezen2 . pak jang tak datang lagi time tu .... Sebelum tu , kitaorang ada ambil picture ramai ramai tapi pak jang takde la ..


tengah duk kusyuk main laptop , pak jang datang terkam belakang , then kiss pipi , aaaaaaaaa , sakit aaa , dengan janggut , misai pak jang . hahahaa .. then pak jang bagi duit raya . yeayy !!!!!!!!!!!

Lepas tu ada awek mana tah datang umah .. awek kezen kot , ada ke patut abah suruh " p tarik tangan dak ppuan tu masuk rumah " .. ( time tu abah dah sampai dah ) " takmo laa , bukan taste bang chik " .. haha , megah gila aku jawab . hahaa .. Lepas beberapa minit , dah pukul 1 lebih dah , so apa lagi , kita kena g masjid , solah jumaat .. entah macam mana aku semangat gila .. G masjid dengan abah n tokwan punya awai daripada kezen yang lain ...

Petang tu ..
Member kampung ajak g raya rumah awek awek kampung . niat nak ikut sekali , tapi rasa letih laa pulak . so tak jadi la .. duk rumah tidur lagi best . so tidur la , sampai petang dalam pukul 6 macam tu mak tanya nak ikut abah balik ke tak sebab malam ni abah keja . aku kata la nak , sebab time tu mamai lagi . tak boleh nak pikir rasional sangat . dah kata YA , so YA la . aku pun ikut abah balik ..

Sampai rumah tu memang tak tau nak buat apa laa . blur gila , aku pun online n sembang dengan teman and member . best gak sembang . sampai aku lupa nak tidur . hehe .. THEN TIDUR LA !!


THE END FOR FIRST DAY EID



Share on Tumblr

No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum dan selamat sejahtera .. Nak komen , pasti kan tulis nama ye .. Kang aku tak kenal korang .. Kalau tau nama , senang aku nak reply komen korang .. Terima Kasih