Sharing Madnip

WARNING !!! HAVE ADVERSTISEMENT !!!

SHARING MADNIP

Monday, June 27, 2011

Web : Post entry mesti menarik , baru orang baca

Aku sekadar nak berkongsi pendapat aku untuk semua pembaca blog ni .. Aku tidak se'famous' para blogger yang terkenal .. Aku sekadar mancari sedikit input daripada diorang .. Biasa lah , setiap manusia kena lah belajar , dan dapat kan ilmu , kerana ilmu itu tinggi nilai nya .. Tiada harta yang boleh setandingi nilai ilmu itu .. Ok back to the topic .. Post entry macam mana buat orang tertarik membaca ? Pendapat aku macam ni ja ;

  • Post entry mesti lah ada gambar , baru lah orang dapat memahami apa yang kita hendak menceritakan 
  • Post entry mesti lah ada sedikit lawak jenaka , kalau serius , masuk la Blog serius -> link ( gurau je )
  • Post entry mesti lah bertepatan dengan tajuk .. 
  • Post entry bukan untuk kita sahaja , tapi untuk pembaca
  • Post entry yang sopan , tak ada unsur yang boleh mempecah belahkan pembaca
  • Selalu memberi input baru kepada pembaca
  • Fikir mengenai pembaca dahulu , ibarat Pembaca didahulukan , Input kepada pembaca diutama kan
  • Post entry wajib dimulakan dengan BISMILLAH untuk islam .. Mendapat berkat , dan mengingati kita supaya tidak post entry yang bercanggah ..
Itu semua sekadar pendapat aku .. Maybe korang punya pendapat LAGI TERBAIK !!! YES !! Aku nak tahu juga .. Share lah ilmu itu .. Sesungguh nya orang yang memberi ilmu itu adalah guru bagi orang yang menerima ilmu .. Budak kecil pun boleh jadi guru kalau dia beri kita ilmu .. Ilmu itu bukan di sorok sorang , tapi dikongsi .. Itu yang terbaik .. Sekian

p/s = Entry ni khas untuk rakan aku yang baru je nak buat blog .. CHAIYOK BRO !! Aku sentiasa sokong member aku .. ^^,



Share on Tumblr

4 comments:

  1. blog maha lama terbiar....
    buat entri pengenalan trus je senyap.
    de komitmen lain la madnip.
    x sempat nak buat entri seterusnya

    ReplyDelete
  2. haha .. nak maju , kita kena la belajar daripada bawah .. setiap manusia akan bermula daripada bawah dan baru lah ke atas .. tak boleh terus ke atas terus .. nnt akan jatuh balikk .. biar lambat , asal dikenang selalu

    ReplyDelete
  3. @wak jen@story , semoga berjaya .. ^^,

    ReplyDelete

Assalammualaikum dan selamat sejahtera .. Nak komen , pasti kan tulis nama ye .. Kang aku tak kenal korang .. Kalau tau nama , senang aku nak reply komen korang .. Terima Kasih